Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Στο Πετρωτό (σε υπαίθριο χώρο) οι κατασκευές των πληρωμάτων του ΑΣΟ

Πάτρα: Στο Πετρωτό (σε υπαίθριο χώρο) οι κατασκευές των πληρωμάτων του ΑΣΟ

Μπορεί να έπεσαν οι τόνοι όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι καρναβαλιστές έμειναν ευχαριστημένοι από τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα η δημοτική αρχή. Ούτε από το αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι κατασκευές, τα εργαλεία και τα υλικά των καρναβαλικών πληρωμάτων που φυλάσσονταν στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, θα μεταφερθούν στο Πετρωτό, στον χώρο έξω από το Καρναβαλικό Εργαστήρι.

Όπως υποστηρίζουν όμως οι καρναβαλιστές ουσιαστικά δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα από το αρχικό σχέδιο του δήμου που ήταν να τα μεταφέρουν σε χώρο στο εργοστάσιο του πρώην Λαδόπουλου.

Βλέπετε και στο Πετρωτό τα πράγματα των καρναβαλιστών θα τοποθετηθούν σε υπαίθριο χώρο, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι εκτεθειμένα σε τυχόν κλοπές, αλλά και στα… κέφια του καιρού.

Όπως τους είπαν άλλωστε από τη δημοτική αρχή, ο δήμος δεν θα φέρει καμία ευθύνη για το αν κλαπούν ή καταστραφούν, ενώ τους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα υπάρχει κάποια φύλαξη για την προστασία των κατασκευών τους.

Θα σκεπαστούν με μουσαμά, κάποια ελάχιστα άρματα ίσως να μπουν σε ένα υπόστεγο και τα υπόλοιπα θα είναι εκτεθειμένα σχεδόν, στον ήλιο, στη βροχή και στο χαλάζι.

Ορισμένοι καρναβαλιστές, βλέποντας, ότι η λύση αυτή δεν είναι η ιδανική επιλέγουν και παίρνουν τουλάχιστον τις κατασκευές που ετοίμαζαν για το φετινό καρναβάλι, τις οποίες δεν χρησιμοποίησαν λόγω των εξελίξεων και τις θέλουν για του χρόνου, στις αποθήκες τους και στα γκαράζ τους.

Τα υπόλοιπα – κατασκευές ετών που τις φύλαγαν ως αναμνηστικά, έχοντας μια συναισθηματική σχέση μαζί τους – αναγκαστικά τα αφήνουν στο Πετρωτό, μη έχοντας κάποια άλλη λύση, με την ελπίδα ότι δεν θα καταστραφούν.

Πάντως, οι εργασίες στον χώρο του πρώην ΑΣΟ ξεκινούν άμεσα, επιπλέον χρονικά περιθώρια καθυστέρησης δεν υπάρχουν και το έργο του νέου πολυχώρου που σύμφωνα με τα σχέδια του της δημοτικής αρχής είναι να αναβαθμίσει όλη τη περιοχή, θα προχωρήσει.

Όσο για τους καρναβαλιστές; Συνεχίζουν μαζί με τον Καρναβαλικό Οργανισμό τις προσπάθειες για την ανεύρεση ενός νέου χώρου για μόνιμη στέγη τους. Πάνω σε αυτό ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις σύντομα.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης