Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πατρινοί στο κίνημα του “Support Art Workers” – “Κύμα” συμπαράστασης στους καλλιτέχνες

Πατρινοί στο κίνημα του "Support Art Workers" - "Κύμα" συμπαράστασης στους καλλιτέχνες Πατρινοί στο κίνημα του "Support Art Workers" - "Κύμα" συμπαράστασης στους καλλιτέχνες Πατρινοί στο κίνημα του "Support Art Workers" - "Κύμα" συμπαράστασης στους καλλιτέχνες

Το "Support Art Workers" είναι το νέο κίνημα των social media που ξεφύτρωσε το μεσημέρι του Σαββάτου και μέσα σε λίγες ώρες βρήκε απίστευτη υποστήριξη από το κοινό, αλλά και από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Μεταξύ αυτών και αρκετοί Πατρινοί. Μιλάμε ασφαλώς για την νέα επιγραφή που έκανε την εμφάνιση της στο facebook και αποτελεί ένα κύμα συμπαράστασης προς όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο που περνάει δύσκολες ώρες εξαιτίας της πανδημίας και των συνεπειών της.

Η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει και να ακυρώσει (μέχρι ώρας τουλάχιστον) όλα τα φεστιβάλ και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, συμπεριλαμβανομένου σε αυτές συναυλίες, παραστάσεις κτλ έβγαλε στην ανεργία για το καλοκαίρι δεκάδες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς και αρκετά ακόμα συναφή επαγγέλματα που σχετίζονται με τα καλλιτεχνικά δρώμενα (σκηνογράφους,φωτογράφοι, οπερατέρ, ηχολήπτες κτλ).

Ο καλλιτεχνικός κόσμος χρειάζεται στήριξη και το κίνημα του "Support Art Workers" έχει δεχθεί τις τελευταίες ώρες αρκετά μέλη. Μεταξύ αυτών πολλοί Πατρινοί. Να αναφέρουμε μόνο ορισμένα ονόματα που έτυχε να δούμε:

Τον Χρήστο Καλπουζάνη, την Αλεξάνδρα Τηλιγάδη, την Γιώτα Κοντογιωργοπούλου, τον Κυριάκο Χωρίτο, τον Ανδρέα Πετρόπουλο τον Γιάννη Τσάκωνα και αρκετούς ακόμα, δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε.

Αυτό που μετράει όμως επί της ουσίας είναι να γίνει κάτι. Να υπάρξει δηλαδή κάποια νέα απόφαση από το κυβερνητικό επιτελείο που να μην ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις, αλλά να δίνει την δυνατότητα με κάποιο τρόπο στις παραγωγές αυτές να υλοποιηθούν.

Γιατί μόνο με κάποια επιδόματα που λέγεται ότι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός δεν γίνεται κάτι. Άλλωστε το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό.

Όλοι μας – και πόσο μάλλον ο καλλιτεχνικός κόσμος που πρωταγωνιστεί στη σκηνή – έχουμε ανάγκη από λίγο τέχνη. Τέχνη στις εποχές του κορωνοϊού.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης