Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Ιούνης σαν να λέμε… Μάρτης στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά!

Ιούνης σαν να λέμε... Μάρτης στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά!

Σκούρα τα πράγματα είναι για τον τουρισμό της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με τα όσα είδαν Πατρινοί επαγγελματίες που πήγαν στα δύο αυτά νησιά τις περασμένες ημέρες, τα ξενοδοχεία ετοιμάζονταν για να ανοίξουν, όμως οι κρατήσεις για τον Ιούλιο ήταν ελάχιστες.

Όσα ξενοδοχεία είχαν ανοίξει, η πληρότητά τους δεν ξεπερνούσε το 15% και σε γενικές γραμμές η κατάσταση θύμιζε Μάρτιο, παρά Ιούνιο.

Οι ξενοδόχοι στα δύο αυτά νησιά θέλουν να είναι αισιόδοξοι, όμως, αναγνωρίζουν ότι φέτος η κατάσταση είναι δύσκολη.

Ειδικότερα, η Ζάκυνθος, μέχρι ώρας, χάνει την αγορά της Βρετανίας που είναι μέσα στη λίστα των 9 απαγορευμένων χωρών, με το "φιόρε του Λεβάντε" να δέχεται ένα ακόμα πλήγμα, με δεδομένο ότι πάνω από το 50% των τουριστών που καταφτάνουν κάθε καλοκαίρι εκεί είναι από την Αγγλία.

Όμως και στην Κεφαλονιά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Το νησί εκεί χάνει δύο από τους καλύτερους πελάτες του, τους Ρώσους καθώς στην Ρωσία ο ιός είναι σε έξαρση, αλλά και τους Ιταλούς, μία χώρα που χτυπήθηκε όσο καμία από τον κορωνοϊό.

Ελπίδα των ξενοδόχων του νησιού και των επαγγελματιών τουρισμού, είναι η ελληνική αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένες από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού ανοίγουν τώρα τον Ιούλιο, ενώ όσες ήταν ανοικτές δούλευαν με λιγότερο από το 1/3 του προσωπικού.

Ωστόσο, τόσο στη Ζάκυνθο, όσο και στην Κεφαλονιά, ελπίζουν τα πράγματα να πάνε καλύτερα τους επόμενους δύο μήνες.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης