Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Οδός Γερμανού – Ο τουριστικός δρόμος της Πάτρας με τα προπολεμικά πεζοδρόμια!

Οδός Γερμανού - Ο τουριστικός δρόμος της Πάτρας με τα προπολεμικά πεζοδρόμια!

Η οδός Γερμανού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υπό άλλες συνθήκες και ένας τουριστικός δρόμος για την Πάτρα στον οποίο θα έπρεπε να δώσει ίσως βάση.

Είναι ο κεντρικός δρόμος της αχαϊκής πρωτεύουσας που οδηγεί στο Αρχαίο Ωδείο, αλλά και στα γύρω στενά της άνω πόλης που όταν προχωρήσει το έργο της ανάπλασης θα θυμίζουν νησί και θα προσελκύουν τουρίστες.

Όμως προτού γίνουν όλα αυτά καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να φροντίσουν να κάνουν κάτι με την βελτίωση των πεζοδρομίων της Γερμανού.

Τα πεζοδρόμια της οδού στο μεγαλύτερο μέρος τους θυμίζουν άλλες εποχές, ενώ ορισμένα παραμένουν αδιάβατα, αναγκάζοντας τους πεζούς να κατεβαίνουν στον δρόμο για να προχωρήσουν.

Τα πλακάκια είναι σε κακή κατάσταση, σε πολλά σημεία προεξέχουν και έτσι εύκολα ένας πεζός μπορεί να φάει τα μούτρα του, ενώ υπάρχουν θάμνοι σε διάφορα μέρη της οδού που έχουν ψηλώσει επικίνδυνα.

Αλήθεια η οδός Γερμανού συμπεριλαμβάνεται στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου; Γιατί αν μείνει έτσι…

(Οι φωτογραφίες είναι της Σταματίας Ζαφείρη).

Οδός Γερμανού - Ο τουριστικός δρόμος της Πάτρας με τα προπολεμικά πεζοδρόμια! Οδός Γερμανού - Ο τουριστικός δρόμος της Πάτρας με τα προπολεμικά πεζοδρόμια!


Πηγή

Διαβάστε Επίσης