Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Κίνημα Αλλαγής: Κι όμως το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να μεταπείσει τους τρεις Πατρινούς!

Κίνημα Αλλαγής: Κι όμως το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να μεταπείσει τους τρεις Πατρινούς!

Οι παραιτήσεις τους από το Κίνημα Αλλαγής έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και έγιναν θέμα σε όλο το πανελλήνιο, κάνοντας αίσθηση κυρίως στην αναφορά τους για τους λόγους που προχώρησαν στην απόφαση αυτή.

Μιλάμε φυσικά για τις παραιτήσεις από τα όργανα του ΚΙΝΑΛ των δύο μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, του Νίκου Γράψα και του Γιάννη Ζωγραφάκη, αλλά και του γραμματέα της Συντονιστικής του Νοτίου Τομέα Πατρών Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

Πρόκειται για τρία νεαρά πρώην πλέον στελέχη του ΚΙΝΑΛ που προέρχονται από το ΚΙΔΗΣΟ. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη κόντρα της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ με τον Γιώργο Παπανδρέου για θέματα που αφορούν την ευρύτερη πολιτική του κόμματος, ταυτίστηκε για πολλούς με την πιθανότητα απόσχισης του πρώην πρωθυπουργού και της ομάδας των Παπανδρεϊκών από το κόμμα.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που προέρχονται από τα τρία πρώην στελέχη του ΚΙΝΑΛ τα πράγματα δεν είναι έτσι. Το αντίθετο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι άτομα που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού (όχι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου) προσπάθησαν να μεταπείσουν τα τρία στελέχη για να μην προχωρήσουν στις παραιτήσεις τους.

Ωστόσο, δεν πείστηκαν. Οι παραιτήσεις τους, όπως αναφέρουν άλλωστε και στη σχετική ανακοίνωση, έχουν να κάνουν με την δεξιόστροφη πολιτική που ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά και την συμπόρευση της ουσιαστικά – όπως τουλάχιστον αυτοί υποστηρίζουν – με την Νέα Δημοκρατία.

Μηνύματα συγχαρητηρίων από όλη την Ελλάδα

Η άποψη τους αυτή, ήρθε για να επιβεβαιωθεί -σύμφωνα πάντα με τους ίδιους – με την στάση που κράτησε το ΚΙΝΑΛ απέναντι στο νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις. Άποψη που βρίσκει σύμφωνους αρκετά στελέχη του κόμματος, άσχετα αν δεν το δηλώνουν.

«Δεν μπορεί το κόμμα που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ το οποίο διαμόρφωσε για τον λαό τον τρόπο διεκδίκησης των δικαιωμάτων του, με αγώνες και πορείες στη σύγχρονη μεταπολιτευτική Ελλάδα, να κρατάει μία τέτοια στάση» μας ανέφερε στέλεχος που είναι σύμφωνος με τους τρεις.

Μάλιστα, πηγές από το περιβάλλον των τριών πρώην στελεχών του ΚΙΝΑΛ, αναφέρουν ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστή η παραίτηση τους και οι λόγοι της, έχουν δεχθεί δεκάδες μηνύματα συγχαρητηρίων από όλη την Ελλάδα για την κίνηση τους αυτή, αλλά και συμπαράστασης.

Από στελέχη που είχαν διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στο σοσιαλιστικό κίνημα, όσο και από την νεολαία. Τα υπόλοιπα θα τα δείξει η πορεία των πραγμάτων.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης