Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πρωτεύουσα ξανά!: “Γιατί δεν στηρίξατε τις εργαζόμενες κ. Δήμαρχε”;

Πρωτεύουσα ξανά!: "Γιατί δεν στηρίξατε τις εργαζόμενες κ. Δήμαρχε";

Η δημοτική παράταξη Πρωτεύουσα Ξανά, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: "Tην ίδια ώρα που η Δημοτική Αρχή της Πάτρας διατυμπανίζει την ευαισθησία της για τους εργαζομένους και τα λαϊκά δικαιώματα, οικοδομώντας πάνω σε αυτό το αφήγημα όλη την επικοινωνιακή της πολιτική, από την πίσω πόρτα, διώχνει εργαζόμενους με χρόνια προσφορά, όπως θα έκανε ο χειρότερος εργοδότης.

Ο λόγος για δύο εργαζόμενες στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (η μια εξ αυτών έγκυος) οι οποίες αν και εργάζονταν επί χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα, βρέθηκαν μόνες και με τον Δήμο της Πάτρας απέναντί τους κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν ασκήσει προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους.

Για το θέμα είχε παρέμβει κατ΄επανάληψη ο εκπρόσωπος της παράταξής μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΔΗΠ, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ζητώντας την εξάντληση παντός νόμιμου μέσου προκειμένου να παραμένουν στην εργασία τους οι δύο εργαζόμενες και τονίζοντας ότι ο Δήμος οφείλει να στηρίξει τον αγώνα τους με κάθε τρόπο, καθώς πρόκειται για εργαζόμενες με χρόνια εμπειρία που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο μάλιστα τομέα.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας, όχι μόνο δεν παρέστη στα δικαστήρια όπως όφειλε προκειμένου να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως δια της Νομικής του Υπηρεσίας ισχυρίστηκε ότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Από τη μια δηλαδή ο Δήμος της Πάτρας διαδηλώνει για το δικαίωμα στις προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του και από την άλλη στα δικαστήρια, ισχυρίζεται εμμέσως πλην σαφώς ότι οι εργαζόμενοι του… περισσεύουν"!

Η στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο την υποκρισία της. Οι ανάγκες των εργαζομένων είναι ορατές από τον κ. Πελετίδη και τους συνεργάτες του, μόνο όταν πρόκειται για ημέτερους, ή όταν πρέπει να δοθεί επικοινωνιακή παράσταση από τη Λαϊκή Συσπείρωση για λαϊκή κατανάλωση.

Είναι προφανές ότι η αντίληψη αυτή την εκθέτει ανεπανόρθωτα, απέναντι τους εργαζομένους και απέναντι στους πολίτες και προκαλεί πολύ δυσάρεστους συνειρμούς σχετικά με το τι επικαλείται η Δημοτική Αρχή της Πάτρας για τους εργαζομένους και τι πραγματικά πράττει.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης