Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Προσέγγιση Ελλάδας – Ισραήλ για Τουρκία – Επικοινωνία Δένδια και με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Ευκρινής είναι τις τελευταίες ώρες η προσέγγιση, αλλά και συναντίληψη Αθήνας – Ισραήλ, όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, καθώς οι δυο πλευρές έχουν πυκνώσει τις διπλωματικές επαφές τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη στενή διμερή συνεργασία και την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλά, μετά τη συνάντηση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι με τον Νίκο Δένδια, έγινε γνωστό ότι ο κ. Αμράνι συναντήθηκε και με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Οι κ. Παναγιωτόπουλος και Αρμάνι συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Ο ισραηλινός πρέσβης ανεφέρθη στην ανακοίνωση της Ισραηλινής Κυβερνήσεως, με την οποία εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της, όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ, κ. Γίοσι Αμράνι, συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα Υπουργό, Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και του σύστησε τον νέο Ακόλουθο Άμυνας του Ισραήλ, Συνταγματάρχη Γιόσι Πίντο. #Israel #Greece pic.twitter.com/RhhqMHGbbp

— Israel in Greece (@IsraelinGreece) August 12, 2020

Την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, εξέφρασε νωρίτερα με ανακοίνωσή του το Ισραήλ.
«Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα. Περαιτέρω, η ισραηλινή κυβέρνηση διαμηνύει ότι «το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

O Πρέσβης του Ισραηλ, κ. Γιόσι Αμράνι συναντήθηκε με τον Υπεξ της Ελλάδας, κ. @NikosDendias. Συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος Ισραήλ-Ελλάδας,τις εξελίξεις στην περιοχή & την βελτίωση των σχέσεων 🇮🇱🇬🇷 #Israel #Greece https://t.co/eSMYtsump7 pic.twitter.com/NxDUxntIsW

— Israel in Greece (@IsraelinGreece) August 12, 2020

Σημειώνεται ότι ακόμα και ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Γιάιρ Νετανιάχου, στήριξε την Ελλάδα μέσω Twitter.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης