Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Στην τελική ευθεία η πρόταση για την κατασκευή του e-shop της Πάτρας!

Στην τελική ευθεία η πρόταση για την κατασκευή του e-shop της Πάτρας!

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, εφόσον όλα πάνε καλά, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει βάλει σκοπό του να δημιουργήσει ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας.

Η πρόταση που έχει κάνει εδώ και καιρό ο Εμπορικός Σύλλογος στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΕΣΠΑ, είναι στην τελική ευθεία της εξέτασής της και όλα είναι θετικά για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Εμπορικού Συλλόγου η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα δεν θα έχει απλώς και μόνο το χαρακτήρα μιας ενημερωτικής σελίδας, αλλά μιας ιστοσελίδας e-shop, όπου θα μπορεί ο καταναλωτής να μπαίνει σε αυτή και να αγοράζει ό,τι τον ενδιαφέρει.

Όπως τονίζει στο patrasevents.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος, η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει ξεχωριστές κατηγορίες για κάθε μορφή εμπορίου, ενώ εκεί μέσα θα συμπεριλαμβάνονται και οι τιμές του κάθε είδους.

Πέρα από τις αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις στην πλατφόρμα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και εταιρείες υπηρεσιών ή ακόμα και βιομηχανίες.

Το ενδιαφέρον για την συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας είναι από τώρα μεγάλο και αρκετές επιχειρήσεις έχουν τονίσει την θέλησή τους για να πάρουν μέρος σε αυτή.

Ένα πρώτο βήμα, σε ένα δύσκολο εγχείρημα

Αρχικά δυνατότητα συμμετοχής όμως θα έχουν κυρίως τα καταστήματα από την Πάτρα, ωστόσο, υπάρχει η προοπτική για την επέκτασή της και σε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας.

«Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, όμως θεωρούμε ότι αξίζει τον κόπο για να υλοποιηθεί αφού θα είναι ένα σημαντικό βήμα από πλευράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πάτρας για να μπουν στην εποχή της τεχνολογίας και στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, σε συνδυασμό πάντα με το παραδοσιακό εμπόριο που όμως περνάει κρίση» τονίζει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

«Ωστόσο, η πανδημία και ο κορωνοϊός μας άφησε πίσω ως προς την υλοποίηση του και υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες λόγω Ε.Ε. που βάζουν εμπόδια.

Θεωρούμε όμως ότι με τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για την πρότασή μας ότι θα τα ξεπεράσουμε και θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα ένας μέσος χρόνος εκτίμησης για τη λειτουργία της πλατοφόρμας είναι στα τέλη της άνοιξης του 2021 με αρχές καλοκαιριού.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης