Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Αχαΐα – Πτώση στους τζίρους και στους πλανόδιους πωλητές, στη διάρκεια της πανδημίας

Αχαΐα - Πτώση στους τζίρους και στους πλανόδιους πωλητές, στη διάρκεια της πανδημίας

Πάνω από το 70% έχει φτάσει η πτώση στους πλανόδιους πωλητές, σε αυτό το διάστημα της πανδημίας, με τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το δύσκολο επάγγελμα να ζητούν στήριξη από το κράτος και την πολιτεία.

Πρόκειται για τους επαγγελματίες εκείνους που γυρίζουν με το φορτηγάκι τους τα ορεινά χωριά της Αχαΐας σε καθημερινή σχεδόν βάση, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της περιφέρειας.

Το πελατολόγιο τους είναι κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι που μένουν σε απομακρυσμένα χωριά τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν το μεγάλο πλεονέκτημα που παρέχουν στους πελάτες τους είναι ότι τα προϊόντα που τους προσφέρουν είναι φρέσκα και όχι κατεψυγμένα από αυτά που υπάρχουν στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

Παρόλα αυτά η πτώση της δουλειάς τους κατά τη διάρκεια των μηνών της πανδημίας είναι αισθητή, σε σημείο που πολλές φορές δεν βγαίνουν τα έξοδα ακόμα και για τις διαδρομές που αναγκάζονται να κάνουν στα χωριά της περιφέρειας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το επάγγελμα του πλανόδιου πωλητή είναι από τα τελευταία παραδοσιακά που έχουν απομείνει στο χώρο του λιανικού εμπορίου.

Η εικόνα του πλανόδιου που με το φορτηγάκι του και το ζύγι του γυρίζει τους δρόμους, φωνάζοντας από το μεγάφωνο για να διαφημίσει τη πραμάτεια του, έχει σχεδόν εκλείψει από τα αστικά κέντρα.

Υπάρχει όμως στην καθημερινότητα των απομακρυσμένων χωριών που έχουν ελάχιστους κατοίκους οι οποίοι περιμένουν κάθε εβδομάδα τους πλανόδιους με ανυπομονησία.

Είναι ανάγκη λοιπόν να παραμείνει ζωντανό το επάγγελμα αυτό για να συνεχιστεί η όποια ζωή έχει απομείνει στα ορεινά χωριά του νομού και να αποφευχθεί η επιπλέον αστικοποίηση.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης

Πένθος για το Χρήστο Φερεντίνο

Πολύ δύσκολες στιγμές βιώνει ο Χρήστος Φερεντίνος. Ένας πολύ δικός του άνθρωπος έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας τον παρουσιαστή στο πένθος. Ο ξάδελφος τ..