Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη Μάρτα Μαρτζότο

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη Μάρτα Μαρτζότο

«La Musa Inquieta» είναι ο τίτλος ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στη Μάρτα Μαρτζότο, την Ιταλίδα σχεδιάστρια ενδυμάτων και κοσμημάτων, πρώην μοντέλο, η οποία πέθανε το 2016 σε ηλικία 85 ετών.

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους ανατέθηκε από την κόρη της, Ντιαμάντε Μαρτζότο στον Μασιμιλιάνο Φινάτζερ Φλόρι, ο οποίος έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την ιστορία για τη γυναίκα που ενέπνευσε την ιταλική αισθητική, τον σχεδιασμό και τη μόδα με την προσωπικότητα και το ελεύθερο πνεύμα της.

Ήταν γνωστή για τα λαμπερά πάρτι που διοργάνωνε με τον σύζυγό της κόμη, Ουμπέρτο Μαρτζότο, κληρονόμο κλωστοϋφαντουργίας. Οι πολυτελείς κατοικίες τους στο Πορτογκουάρο στη βορειοανατολική Ιταλία, στην Κορτίνα Ντ’ Αμπέτσο, στις ιταλικές Άλπεις, καθώς και στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Σαρδηνία και το Μαρακές φιλοξενούσαν εκπροσώπους της πολιτικής και της ψυχαγωγίας απ' όλο τον κόσμο.

Η Μάρτα Βακόντιο γεννήθηκε στην επαρχία Ρέτζο Εμίλια στη βόρεια Ιταλία, το 1931. Η μητέρα της εργαζόταν στα διόδια και ο πατέρας της ήταν εργαζόμενος στον οργανισμό σιδηροδρόμων. Ως κορίτσι η Μάρτα δούλευε στους ορυζώνες της περιοχής. Αποφασισμένη να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, έμαθε την τέχνη της μοδίστρας στην Παβία και έγινε μοντέλο.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης