Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Συνωστισμός στο σχόλασμα για συστεγασμένα νηπιαγωγεία και δημοτικά

Πάτρα: Συνωστισμός στο σχόλασμα για συστεγασμένα νηπιαγωγεία και δημοτικά

Θέμα αντιμετωπίζουν οι νηπιαγωγοί και οι γονείς των νηπίων που συστεγάζονται με τα δημοτικά σχολεία της Πάτρας.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κρατάει παραπάνω κατά δέκα λεπτά τις τάξεις των νηπίων, σχολώντας στις 13:10, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, έχει φέρει τον κίνδυνο του συνωστισμού, σε πολλά από τα σχολεία την ώρα που ακούγεται το κουδούνι τους σχολάσματος.

Βλέπετε την ίδια ώρα ξεκινάει η σταδιακή αποχώρηση των μαθητών του δημοτικού, με αποτέλεσμα, τα παιδιά να φεύγουν όλα μαζί με τους εκπαιδευτικούς να τρέχουν για να κρατήσουν τις αποστάσεις και να μην γίνει συνωστισμός.

Κάτι που όμως είναι σχεδόν αδύνατον για τα σχολεία εκείνα που έχουν μόνο μία έξοδο και φεύγουν έτσι όλα μαζί, αφού η σταδιακή αποχώρηση είναι δύσκολη να επιτευχθεί όταν η αναχώρηση από τις τάξεις είναι την ίδια ώρα.

Μαζί με τα παιδιά προσθέστε στο όλο σκηνικό και τους γονείς που περιμένουν έξω από τα σχολικά συγκροτήματα και τότε θα καταλάβετε τι γίνεται στο σχόλασμα.

Η αύξηση του ωραρίου στα νηπιαγωγεία κατά δέκα λεπτά (είχε προηγηθεί και άλλη αύξηση επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, από τις 12.30 στις 13:00), αντί να διευκολύνει, δημιούργησε καταστάσεις και δεν είναι λίγοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που ήδη έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις εικόνες που βλέπουν.

Να σημειώσουμε ότι ένα μεγάλο μέρος των νηπιαγωγείων της Πάτρας είναι συστεγασμένα με δημοτικά σχολεία οπότε το πρόβλημα είναι σημαντικό για τον κίνδυνο της διασποράς.

Στο μεταξύ την ίδια στιγμή ο συνωστισμός – εντός των αιθουσών – που παρατηρείται σε πολλά από τα νηπιαγωγεία της Πάτρας που είναι αρκετά μικρά σε χωρητικότητα και σε ακατάλληλα κτίρια για προσχολική αγωγή, έχοντας αυξημένο αριθμό νηπίων, δεν έχει αλλάξει και συνεχίζεται σαν μην υπάρχει κορωνοϊός.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης