Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Το μήνυμα Μπάιντεν στον υπόλοιπο κόσμο: Θα αποκαταστήσουμε τις συμμαχίες μας

Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό και τερματισμού των πολιτικών απομόνωσης του προκατόχου του στο εξωτερικό, έστειλε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας.

«Το μήνυμά μου εκτός συνόρων είναι το εξής: Η Αμερική δοκιμάστηκε και βγήκε πιο δυνατή. Θα αποκαταστήσουμε τις συμμαχίες μας και θα συνεργαστούμε ξανά με τον κόσμο», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Πρόσθεσε πως δεν θα ηγηθεί με οδηγό την ισχύ αλλά το παράδειγμα και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα είναι ένας δυνατός και αξιόπιστος εταίρος για την ειρήνη, την πρόοδο και την ασφάλεια.

Δείτε εδώ καρέ – καρέ όλες τις εξελίξεις κατά την τελετή ορκωμοσίας.

Απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι σήμερα νίκησε η Δημοκρατία και υποσχέθηκε να ενώσει όλη τη χώρα και να εκπροσωπήσει όλους τους πολίτες της ακόμη και εκείνους που δεν είναι υποστηρικτές του.

«Η δημοκρατία είναι πολύτιμη, η δημοκρατία είναι εύθραυστη, και σήμερα οι φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», είπε, χειροκροτούμενος από τους λίγους που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας.

«Σήμερα γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», είπε, καλώντας σε μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

Στην ομιλία του που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο νέος πρόεδρος, φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, και μάσκα κατά την άφιξή του, όπως όλοι οι φιλοξενούμενοι, καταδίκασε όσους χρησιμοποιούν ψέματα για να κερδίσουν εξουσία, υποσχόμενος ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, και πως η διακυβέρνησή του θα βασίζεται σε γεγονότα και αλήθειες.

Δεσμεύτηκε να «νικήσει» τον «λευκό ρατσισμό» και την «εσωτερική τρομοκρατία», δύο εβδομάδες μετά την εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Αναφέρθηκε επίσης στις διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα. «Το όνειρο για δικαιοσύνη για όλους δεν θα μετατεθεί πλέον»

«Με ενότητα μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης