Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Σουρβίνος – ΣΚΑΪ: Αυστηρότερα μέτρα για αποφυγή νέας Θεσσαλονίκης – Ενδεχόμενο νέων μεταλλάξεων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Γιώργος Σουρβίνος. «Πρέπει να αποφύγουμε το σενάριο της Θεσσαλονίκης» επισήμανε, δηλαδή την «εκτίναξη» των κρουσμάτων.

«Υπάρχει καθημερινά αυξητική τάση στα κρούσματα σε περιοχές που είναι στην κόκκινη ζώνη είτε έχουν δυναμική από πορτοκαλί να μπουν σε κόκκινη. Αύξηση κρουσμάτων οδηγήσει σε αυξημένες νοσηλείες και εισαγωγές σε ΜΕΘ» σημείωσε.
«Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο τρίτο κύμα, είμαστε σε προσπάθειες σταθεροποίησης του δεύτερου κύματος» διευκρίνισε ο κ. Σουρβίνος.
«Ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλες μεταλλάξεις, δίνουν το πλεονέκτημα στον ιό να αυξήσει τη μεταδοτικότητά του» εκτίμησε δε.
«Ήδη από την εποχή των εμβολιασμών της γρίπης η κάλυψη σε εμβόλια ήταν πολύ μικρή στο υγειονομικό προσωπικό και υπήρχε το ερώτημα της υποχρεωτικότητας» επισήμανε από πλευράς του στον σταθμό μας ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης.
«Τα εμβόλια καλύπτουν και τις μεταλλάξεις. Πέραν των εμβολίων όμως, υπάρχουν και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζουμε» πρόσθεσε ο κ. Σκουτέλης.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης