Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Στα “κεραμίδια” οι ιδιοκτήτες των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων της Πάτρας – Σε απόγνωση ο κλάδος

Στα "κεραμίδια" οι ιδιοκτήτες των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων της Πάτρας - Σε απόγνωση ο κλάδος

Στα… κεραμίδια είναι ο κλάδος των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων της Πάτρας, με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο ωράριο των σχολείων.

Το κακό ξεκίνησε από τη στιγμή που οι μαθητές της Πάτρας κλήθηκαν να αφήσουν τις αίθουσες και να επιστρέψουν στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Το ζητούμενο όμως είναι ότι οι συστάσεις που έδωσε το υπουργείο προς τις διευθύνσεις των σχολείων ήταν ανοικτές στο ωράριο, αφήνοντας έτσι στον "αέρα" τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων που αναγκαστικά εξαρτώνται από το σχολικό ωράριο των μαθητών τους.

Κι ενώ ξεκίνησαν να φτιάχνουν το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης για τα δικά τους μαθήματα βάση των αρχικών συστάσεων, ήρθε στη συνέχεια η νέα εντολή του υπουργείου, με συγκεκριμένο ωράριο για τα σχολεία της κάθε βαθμίδας που τους τα γύρισε όλα «τούμπα».

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να προγραμματίζουμε το ωράριο όχι με βάση τα τμήματα, αλλά με βάση τον κάθε μαθητή, κάνοντας αναγκαστικά ιδιαίτερα, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε άπαντες και να βγαίνουν οι ώρες» τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων της Πάτρας, κ. Μακρίδης.

Όμως η κατάσταση αυτή είναι τουλάχιστον δύσκολη για τα φροντιστήρια που έχουν κληθεί να προσαρμοστούν σε πρωτόγνωρες συνθήκες οι οποίες συν τοις άλλοις αλλάζουν κάθε τόσο, χωρίς κανείς από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να τα λαμβάνει υπόψη. «Δεν μας υπολογίζει κανείς, έτσι έχει φανεί με όλα αυτά που έχουν γίνει αυτές τις μέρες.

Έχουμε φτάσει σε σημείο απόγνωσης και ο κλάδος προσπαθεί να τα βγάλει εις πέρας, με όλα τα φροντιστήρια να το έχουν πάρει πατριωτικά πλέον, προσφέροντας στους μαθητές τους ακόμα καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης, παρά τις αντίξοες συνθήκες που υπάρχουν. Είναι μία υπόσχεση αυτή που έχουμε δώσει ως κλάδος κόντρα στην αντιμετώπιση που μας έχει επιφυλάξει η πολιτεία».

Κουράστηκαν ψυχολογικά γονείς και μαθητές

Μαζί με όλα αυτά οι φροντιστές έχουν να αντιμετωπίσουν και τη ψυχολογική κούραση των γονιών και των μαθητών τους από όλη αυτή την κατάσταση, ενώ αυτή η τάση έχει μειώσει και τη δουλειά στα φροντιστήρια τις μέρες της καραντίνας που έχουν μεσολαβήσει από την αρχή της φετινής χρονιάς.

«Ορισμένοι γονείς τα έχουν βάλει μαζί μας πιστεύοντας ότι δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Άλλοι έχουν κουραστεί από αυτή την κατάσταση και μας το δείχνουν. Εμείς από την πλευρά μας δεν είμαστε στο δημόσιο τομέα. Γνωρίζουμε ότι κρινόμαστε κάθε μέρα και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να ανταποκριθούμε».


Πηγή

Διαβάστε Επίσης