Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Διαμαρτυρία σπουδαστών ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Πάτρας για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Διαμαρτυρία σπουδαστών ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Πάτρας για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

"Ύστερα από τροποποίηση του άρθρου 25 του ν.4186/2013, η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως προέβη σε υποβάθμιση του Πτυχίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «επιπέδου 4», τίτλος ο οποίος δινόταν σε κάθε σπουδαστή που αποφοιτούσε από τις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ, σε πιστοποιητικό «επιπέδου 3».

Καταλάβαμε μια θέση στη σχολή αυτή γνωρίζοντας πως, με το πέρας της φοίτησής μας, θα λάβουμε πτυχίο «επιπέδου 4», το οποίο θα μας επιτρέπει στο βραχυπρόθεσμο μέλλον να έχουμε τη δική μας επιχείρηση. Η πλήρης υποβάθμιση της σχολής μας (ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ), υποβαθμίζει και τις ικανότητες των φοιτούντων καθώς ένα από τα κριτήρια εισαγωγής ήταν και ο βαθμός απολυτηρίου Λυκείου του κάθε σπουδαστή, ο οποίος κατά πλειοψηφία ήταν πολύ υψηλός, αλλά και τους συντελεστές της, οι οποίοι εργάζονται χρόνια στο χώρο αυτό και με μεγάλο κόπο έχουν ανεβάσει το επίπεδό της σχολής.

Το μήνυμα που θέλουμε να διαιωνιστεί είναι πως ως νέοι έχουμε υποχρέωση, όχι μόνο να απολαμβάνουμε τα δικαιώματά μας αλλά και να τα διεκδικούμε!

Για αυτό ζητάμε την επαναφορά του αρχικού νόμου, τουλάχιστον για τους εισαχθέντες τις σχολικές χρονιές 2019-20 και 2020-21 (δηλ. Α’ και Β’ τάξεις), μαζί με τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα που μας προσέφερε και που πλέον έχουν χαθεί.

Η απόφαση της κυβέρνησης μας βρίσκει όλους έκπληκτους, διότι καθίσταται επιεικώς αντισυνταγματική και αντίθετη με τους θεσμούς που τηρούν οι κυβερνήσεις ανά τα χρόνια.", αναφέρεται σε ανακοίνωση.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης