Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Φοιτητικοί σύλλογοι Πάτρας: “Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος με κλειστές σχολές”

Φοιτητικοί σύλλογοι Πάτρας: "Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος με κλειστές σχολές"

"Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος με κλειστές σχολές. Σήμερα σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες διαδήλωσαν με κεντρικά αιτήματα να μην εφαρμοστεί ο ψηφισμένος νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη, να δοθούν χρήματα για να ανοίξουν με ασφάλεια όλες οι σχολές μας, να αποσυρθεί η διάταξη που αφορά την εξίσωση των πτυχίων των Ιδιωτικών Κολλεγίων με αυτά των Δημοσίων ΑΕΙ, ενάντια σε βάσεις εισαγωγής, δείχνοντας στην πράξη πως οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται και πως δεν θα σταματήσουν να κινητοποιούνται μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους παρά την αυξανόμενη κρατική καταστολή. Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση με πολιτική επιλογή δε δίνει λεφτά στα πανεπιστήμια και στο ΕΣΥ ξέρει όμως να ενισχύει τους μπάτσους, τους καναλάρχες και τον στρατό.

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία μας από τους χώρους που άλλοτε σπουδάζαμε, συζητούσαμε και αγωνιζόμασταν, επιταχύνουν την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση, διαλύοντας τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, σπρώχνοντας φοιτητές στην ιδιωτική – επαγγελματική εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας τα πτυχία και την επαγγελματική και εργασιακή μας προοπτική με ένα πανεπιστήμιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Τα ίδια τα γεγονότα στο ΑΠΘ τις προηγούμενες μέρες δείχνουν το πως το Υπουργείο θέλει να μετατρέψει τους χώρους των σχολών μας, σε χώρους όπου ο προβληματισμός, η συζήτηση και η συλλογική διεκδίκηση δεν θα χωράνε, αλλά θα χωράει η καταστολή των αγώνων μας που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εντάσσεται και η εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των δημοσίων ΑΕΙ που ψήφισε η ΝΔ πριν λίγους μήνες. Είναι πρακτικά ένα ακόμα κομμάτι του παζλ της αλλαγής του χάρτη της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, η οποία συνοπτικά περιγράφει την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την διεύρυνση των 2/3ετών σχολών/δημοσίων ΙΕΚ και εν τέλει την ενίσχυση της λογικής της δια βίου μάθησης για όσους δεν είναι αρκετά «άριστοι» για να μπουν στα ΑΕΙ.

Ο μόνος τρόπος για να μπλοκάρουμε τα σχέδια τους, είναι συλλογικά να πάρουμε το παρόν και το μέλλον στα χέρια μας. Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ούτε μισή σελίδα από τον νόμο αυτόν. Θα συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε και όλο το προηγούμενο καιρό. Τον δρόμο των Γενικών μας Συνελεύσεων και των κινητοποιήσεων μας. Ενάντια στην πολιτική τους θα τους ανατρέψουμε στο δρόμο!

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΘΑ ΜΕΊΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΆ

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΝ’ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ

ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΕΙ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ"


Πηγή

Διαβάστε Επίσης