Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο Γιάννης Λιγνάδης

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο Γιάννης Λιγνάδης

Στη δική του προσπάθεια να συνεχίσει τη ζωή του μέσα στον κυκεώνα που ξέσπασε μετά τη σύλληψη του μέχρι πρότινος διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη και τις κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων, κάνει ο αδελφός του, Γιάννης.

Ο Γιάννης Λιγνάδης που αυτές τις ημέρες- θέλοντας και μη «τράβηξε πάνω του τα φώτα»- συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Απασχολείται ως έκτακτος καθηγητής εδώ και τρία χρόνια. Μάλιστα ο ίδιος έχει πάρει το διδακτορικό του από το ίδιο Τμήμα και αυτός ήταν και ο λόγος που διατηρούσε επαφές και δεσμούς με την πόλη.

Λόγω της πανδημίας κάνει και εκείνος τα μαθήματα του μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ απασχολείται σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ που υφίστατο και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Κάνει θεατρικά μαθήματα και παρά την κατάσταση που βιώνει η οικογένεια του είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Λιγνάδης σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1984-1988). Εκπόνησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Αρχαίο Δράμα (Τραγωδία 5ου αιώνα) στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (1997-2000). Έχει δημοσιεύσει μελέτες, δοκίμια και άρθρα σε συλλογικούς τόμους, βιβλία, περιοδικά και θεατρικά έντυπα.

Μεταφράσεις και διασκευές του σε έργα του Αρχαίου Δράματος και του παγκόσμιου ρεπερτορίου έχουν παρασταθεί σε κρατικά φεστιβάλ (Αθηνών/Επιδαύρου) και κρατικά θέατρα. Πρωτότυπα θεατρικά κείμενα του έχουν ανέβει από ιδιωτικούς θιάσους στην ελληνική θεατρική σκηνή.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης