Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Κορωνοϊός: Έρχονται τα self tests – Αρχές Απριλίου τα πρώτα 10 εκατ. στα φαρμακεία

Άνοιξαν οι προσφορές για τα self test για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχουν καταθέσει προσφορές 30 εταιρείες. Περίπου επτά με οχτώ εταιρείες πληρούν τις προδιαγραφές. Οι σχετικοί φάκελοι θα κατατεθούν τη Δευτέρα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ότι τα πρώτα 10 εκατ. self tests θα είναι έγκαιρα στα φαρμακεία αρχές Απριλίου.

Σημειώνεται ότι εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα sel-testing.gov.gr όπου οι πολίτες θα εισέρχονται με τον ΑΜΚΑ τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Στη συνέχεια θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο απο τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγειας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νοσο COVID-19. Η βεβαίωση αυτή δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για εξαίρεση από την εργασία ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.

Επί συνύπαρξης οποιασδήποτε συμπτωματολογίας θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια σταθερή δομή υγείας ώστε να γίνει κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων.

Η εκστρατεία των self test θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με τις υπόλοιπες δράσεις, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Επίσης