Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Αγγίζουν την πληρότητα οι κλινικές κορωνοϊού στα νοσοκομεία

Πάτρα: Αγγίζουν την πληρότητα οι κλινικές κορωνοϊού στα νοσοκομεία

Μεγάλη είναι η πίεση τις τελευταίες ώρες τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Αχαΐας.

Ρίο και "Άγιος Ανδρέας" προσπαθούν, με τεράστιο αγώνα γιατρών και νοσηλευτών, να ισορροπήσουν στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί, με δεκάδες ασθενείς να προσέρχονται στα Επείγοντα με ύποπτα συμπτώματα.

Η αύξηση στον αριθμό των νοσηλευομένων αναγκάζει τη διοίκηση για συνεχή αύξηση των κλινών, με τα νοσοκομεία να κινδυνεύουν από μέρα σε μέρα να μετατραπούν σε νοσηλευτήρια αποκλειστικά για κορωνοϊό.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Συνολικά στην Πάτρα νοσηλεύονται 216 ασθενείς σε Ρίο και "Άγιος Ανδρέας". Από αυτούς οι 33 δίνουν τη μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο Ρίο νοσηλεύονται 97 ασθενείς στις κλινικές COVID και 24 στη ΜΕΘ, ενώ στο "Άγιος Ανδρέας" 86 στην κλινική και 9 στη ΜΕΘ.

Μιλώντας στο MEGA και την Ελένη Ασημακοπούλου ο Υπεύθυνος της Β' Κλινικής COVID του ΠΓΝΠ κ. Τζουβελέκης: "Είμαστε σε πληρότητα στο 90%, τόσο στην απλή κλινική όσο και στη ΜΕΘ. Δίνουμε αγώνα δρόμου ανάμεσα στα εισιτήρια και τα εξιτήρια. Εδώ και 14 μήνες δουλεύουμε χωρίς ρεπό σε εξαντλητικά ωράρια, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να νοσήσουμε κι εμείς."

Ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας", Κωνσταντίνος Κούκιος, μιλώντας στο ΙΟΝΙΑΝ και τη Λίνα Μπάστα, υποστήριξε ότι θα χρησιμοποιηθεί και ο τρίτος όροφος του νοσηλευτηρίου για περιστατικά COVID.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης