Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα – Covid-19: Ανησυχία για μεγαλύτερη διασπορά στους καταυλισμούς των Ρομά

Πάτρα - Covid-19: Ανησυχία για μεγαλύτερη διασπορά στους καταυλισμούς των Ρομά

Φόβοι για μεγαλύτερη διασπορά στους καταυλισμούς των Ρομά στην Πάτρα. Τα 10 κρούσματα που εντοπίστηκαν στον καταυλισμό των Ρομά στο Ριγανόκαμπο έχουν φέρει σε κατάσταση συναγερμού τον δήμο Πατρέων και τις υγειονομικές αρχές της περιοχής.

Τα κρούσματα αυτά εντοπίστηκαν σε έναν αριθμό rapid τεστ αρκετά μικρό μόλις 27. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το όλο θέμα στον καταυλισμό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, υπολογίζεται ότι ζουν κοντά στα 150 άτομα, ανήλικοι και ενήλικες.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς ο αριθμός των κρουσμάτων του καταυλισμού θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν τα τεστ ήταν περισσότερα.

Παρόμοιοι, αλλά σε μικρότερο βαθμό φόβοι, υπάρχουν και για τον καταυλισμό των Ρομά στα Βραχνέικα. Εκεί σε σύνολο 23 τεστ, βρέθηκε ένα κρούσμα.

Ωστόσο, δεν υπήρχε η ανάλογη ανταπόκριση από τους διαμένοντες στο συγκεκριμένο καταυλισμό στο να κάνουν το τεστ. Και έτσι υπάρχουν και εκεί φόβοι για μεγαλύτερη διασπορά.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στους καταυλισμούς αυτούς έχουν μεγάλη ανησυχία.

Είναι γνωστό ότι Ρομά που ζουν στους καταυλισμούς αυτούς έχουν έντονη κινητικότητα στις γύρω περιοχές, στην Εγλυκάδα, στον Ριγανόκαμπο, στην Παραλία και πολλοί από αυτούς κατεβαίνουν στο κέντρο της Πάτρας, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Υπάρχει έτσι ζήτημα διασποράς και στην ανοικτή κοινότητα μέσω των καταυλισμών αυτών που (ειδικότερα ο Ριγανόκαμπος) ενδέχεται να εξελιχθούν σε υγειονομικές βόμβες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Πελετίδης ήδη έχει στείλει επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για το όλο θέμα. Το σίγουρο για την ώρα είναι ότι τα κρούσματα στον Ριγανόκαμπο θα παίξουν ανασταλτικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνει η περιοχή για τη βελτίωση της υγειονομικής της εικόνας.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης