Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Στην τελική ευθεία το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της Ναυαρίνου

Πάτρα: Στην τελική ευθεία το θέμα των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της Ναυαρίνου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις του δήμου με τους ιδιοκτήτες των δυο ακινήτων που υπάρχουν στη Ναυαρίνου και εμποδίζουν τη συνέχιση των εργασιών για τη νέα μορφή που θα έχει η συγκεκριμένη οδός στον καινούργιο κυκλοφοριακό χάρτη της Πάτρας.

Η Ναυαρίνου στο πλαίσιο της αντιδρόμησης της Κανακάρη και της Κορίνθου που ο δήμος είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει βάση του σχεδίου Δοξιάδη, θα έχει διαφορετική κατεύθυνση από την τωρινή. Θα είναι το τέρμα της Κανακάρη που θα αποτελεί την κύρια είσοδο στην αστική ζώνη της Πάτρας.

Ωστόσο, για να προχωρήσει η διάνοιξη της Ναυαρίνου θα πρέπει ο δήμος να ολοκληρώσει την διαδικασία των απαλλοτριώσεων και τα δύο αυτά ακίνητα αποτελούν τα μόνα του εμπόδια προς την επίτευξη του στόχου του.

Εμπόδια όμως που υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η όλη διαδικασία έχει αρκετά ουσιαστικά, αλλά και γραφειοκρατικά ζητήματα, που έχουν καθυστερήσει τις εργασίες για τη διάνοιξη.

Τα ακίνητα αυτά ανήκουν σε ιδιοκτήτες που ζουν στο εξωτερικό κάτι που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τις επαφές που είχε ο νομικός του δήμου Πατρέων, ενώ εκτός αυτού υπήρχαν και ορισμένα κληρονομικά θέματα που δεν είχαν επιλυθεί.

Πλέον, σύμφωνα με πηγές της αρμόδιας αντιδημαρχίας, πολλά από αυτά τα ζητήματα έχουν ξεκαθαρίσει και η διαδικασία των απαλλοτριώσεων των δύο ακινήτων είναι στο τελικό στάδιο. Μένουν όμως ορισμένες λεπτομέρειες για την τελική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από εκεί και πέρα και σε ότι αφορά το θέμα της αντιδρόμησης της Κανακάρη, αυτό που περιμένουν στον δήμο είναι η τελική μελέτη που έχει ανατεθεί σε ιδιωτικό γραφείο, που θα περιλαμβάνει όλες τις απαντήσεις στα ερωτηματικά που προκύπτουν για το νέο κυκλοφοριακό χάρτη, ύστερα από τις παρεμβάσεις που είναι να γίνουν σε αρκετούς δρόμους της Πάτρας.

Επίμαχο σημείο είναι η διέλευση των οχημάτων του αστικού ΚΤΕΛ στο ιστορικό κέντρο. Η μελέτη αυτή έχει καθυστερήσει αρκετά και ένας από τους λόγους της καθυστέρησης αυτής είναι η καραντίνα και η κυκλοφοριακή απαγόρευση που ισχύει αυτούς τους μήνες, καθώς τα συμπεράσματα της πρέπει να είναι ασφαλή και να προκύπτουν από χρονικά διαστήματα κανονικότητας.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης