Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Πάτρα: Τι έχει αλλάξει για την εστίαση και πλέον ζητάει να ανοίξει άμεσα

Πάτρα: Τι έχει αλλάξει για την εστίαση και πλέον ζητάει να ανοίξει άμεσα

Οι συγκεντρώσεις που συνεχίζουν και γίνονται στο κέντρο της Πάτρας, στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, στην Γεροκωστοπούλου, στην Μαρίνα και γενικότερα σε διάφορα σημεία της πόλης, χωρίς αποστάσεις και χωρίς μάσκες, έχουν φέρει ξεσηκωμό στην εστίαση.

Η συλλογιστική των επαγγελματιών είναι απλή και δεν διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από αυτή που εξέφρασαν το περασμένο φθινόπωρο, όταν οι αρμόδιοι είχαν επιβάλει στα μαγαζιά τους κλείσιμο από τα μεσάνυχτα και μετά και την ίδια ώρα γινόταν ένας χαμός στα στέκια της νεολαίας. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς όρους.

Οι επαγγελματίες της εστίασης που όλο αυτό το διάστημα του δεύτερου lockdown (από τις 7 Νοεμβρίου) έχουν μείνει κλειστοί, κάνοντας υπομονή και σφίγγοντας το ζωνάρι, γνωρίζοντας πως με τα μέτρα που υπάρχουν για τους εσωτερικούς χώρους δεν τους συνέφερε καν να ανοίξουν, πλέον ζητούν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Το σκεπτικό τους στηρίζεται σε δύο άξονες. Από μία με το σκληρό lockdown που έχει εφαρμοστεί εδώ και 1,5 μήνα τα κρούσματα όχι μόνο δεν έχουν πέσει – τουλάχιστον στην περιοχή μας – αλλά έχουν αυξηθεί.

Από την άλλη ο κόσμος έχοντας κουραστεί ψυχολογικά από όλη αυτή την κατάσταση δεν μένει στο σπίτι του, βγαίνει έξω και αυτές οι εξορμήσεις του γίνονται πολλές φορές χωρίς μέτρα και χωρίς κανόνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εικόνες από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου ή από το Θεατράκι, δύο σημεία της πόλης όπου σε καθημερινή βάση παρατηρείται ένα μικρός συνωστισμός.

Τουλάχιστον με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης θα υπάρχουν μέτρα και θα γίνονται όλα όπως πρέπει, με την τήρηση των κανόνων που ορίζει το πρωτόκολλο.

Άλλωστε, μπαίνουμε στον Απρίλιο, ο καιρός ανοίγει για τα καλά, ο κόσμος θα βγει ακόμα περισσότερο έξω, ενώ τα μαγαζιά θα μπορούν να δουλέψουν τους εξωτερικούς τους χώρους ή τους κοινόχρηστους χώρους τους, σε πλατείες και πεζοδρόμια.

Self test και εμβόλια

Ένα ακόμα πλεονέκτημα για το άνοιγμα της εστίασης είναι και τα self test που θα αυξήσουν τις ιχνηλατήσεις και θα μειώσουν τους κινδύνους της διασποράς, στους πελάτες και στο προσωπικό.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με το οικονομικό, τα εκατοντάδες μαγαζιά που υπάρχουν στην Αχαΐα, αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτά, ο κλάδος της εστίασης ζητάει να ανοίξει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, το αργότερο.

Ο ΣΚΕΑΝΑ, πάντως, εκτός από τα μέτρα και τους κανόνες ασφαλείας, έχει ζητήσει να τηρηθεί προτεραιότητα στην εμβολιαστική διαδικασία, στους εργαζόμενους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έτσι ώστε να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορωνοϊού, εντός των μαγαζιών εστίασης.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης