Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Στον κλοιό της έξαρσης Πάτρα και Αχαΐα – «Θερίζει» ο κορωνοϊός

Στον κλοιό της έξαρσης Πάτρα και Αχαΐα - «Θερίζει» ο κορωνοϊός

«Σπάει» το φράγμα των 3.000 κρουσμάτων για την μήνα Μάρτιο η Αχαΐα με αυτά που είναι να ανακοινωθούν την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα για σήμερα θα είναι και πάλι τριψήφια, ύστερα από τα 80 που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα, καθώς όλες οι εκτιμήσεις λένε ότι η πτώση αυτή οφείλεται κυρίως στην αργία της Κυριακής και στα λιγότερα τεστ που είθισται να γίνονται το Σαββατοκύριακο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων με τα 80 που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα έφτασε τα 2.974 και έτσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι σήμερα θα ξεπεραστεί το φράγμα των 3.000.

Όμως πέρα από τις καθημερινές ανακοινώσεις των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, ανησυχητική είναι η αύξηση των ενεργών, την τελευταία εβδομάδα στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος για τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα, μέσα σε μία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 195.

Πιο συγκεκριμένα την εβδομάδα 15 – 21 Μαρτίου, τα κρούσματα ήταν 898, ενώ την εβδομάδα 22 – 28 Μαρτίου αυξήθηκαν σε 1.093. Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι πώς τα 172 νέα ενεργά, προέρχονται από την Πάτρα, καθώς, από τα 667 πήγε στα 839 κρούσματα.

Ειδικότερα, η Πάτρα, φαίνεται να έχει μία αυξητική τάση στην διασπορά, τουλάχιστον μέχρι ώρας, παρά μια μείωση.

Ο αριθμός των θετικών στα rapid test που γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση, σε κάθε γειτονιά της Πάτρας, αυξάνεται από μέρα σε μέρα. Η έξαρση λοιπόν του ιού δεν έχει ανακοπεί με το τέλος του μήνα, αλλά αντίθετα συνεχίζεται.

Πότε αναμένεται να δούμε μία ύφεση, στην Πάτρα και στην Αχαΐα; Οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ως χρονοδιάγραμμα της πτώσης από τα μέσα του Απριλίου και μετά.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης