Χωρίς διαφημίσεις!
After Party Radio
Χωρίς διαφημίσεις! After Party Radio
Galaxy Radio
106.1
Galaxy Radio 106.1

Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας: “Ως εδώ! Δεν μένουμε άλλο σιωπηλοί, η υπομονή μας εξαντλήθηκε!”

Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας: "Ως εδώ! Δεν μένουμε άλλο σιωπηλοί, η υπομονή μας εξαντλήθηκε!"

Η Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ανοίξουν τα μαγαζιά μας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα! Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη άμεσα με έκτακτη ενίσχυση ύψους 1.000€ μέσα στον Απρίλη. Όλοι στην κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Κυριακή 4 Απρίλη 9:00πμ στο Δημαρχείο με αφορμή την επίσκεψη Πέτσα και στη συνέχεια 10:00πμ στο Εμπορικό Επιμελητήριο

Συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα που βιώνουμε επιδεινώνεται μέρα με την μέρα. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες, έχει τρομερές ευθύνες τόσο για την οικονομική μας κατάσταση, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία. Ακόμα και σήμερα ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, αρνείται να προχωρήσει στα μέτρα που τόσο καιρό ζητάνε οι υγειονομικοί και οι φορείς του λαϊκού κινήματος για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Μέτρα που έχουν να κάνουν με την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, ελέγχους και μαζικά τεστ στους μεγάλους χώρους εργασίας, αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αντίθετα, διαχειρίζεται την πανδημία με μπαλώματα και μερεμέτια στο ήδη ετοιμόρροπο σύστημα υγείας.

Η κατάσταση στην οικονομία θα ήταν πολύ καλύτερη αν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας κάλυπτε τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Τα αλλεπάλληλα Lockdown δεν ήταν μονόδρομος, ποιος λέει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στους κινδύνους για την υγεία τους και τον αργό θάνατο από την οικονομική ασφυξία. Η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή είναι που θέτει αυτό το αισχρό δίλημμα και όχι η πανδημία.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, την ώρα που η κυβέρνηση αποφασίζει να ανοίξει το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα και μάλιστα χωρίς να παίρνει αυξημένα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αποφασίζει τελευταία στιγμή πως στην περιοχή μας τα ρολά των καταστημάτων θα παραμείνουν κατεβασμένα.

Επικαλούνται το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής, το οποίο όμως είναι αυξημένο ξεκάθαρα λόγω των δικών τους επιλογών, καταδικάζοντας για μια ακόμα φορά τους μικρούς επιχειρηματίες της περιοχής μας που προετοιμάζονταν να ανοίξουν. Δε γίνεται να μην ξέρουμε τι μας ξημερώνει, η προετοιμασία του ανοίγματος μετά από τόσο καιρό έχει έξοδα και εκτός αυτού τα νοίκια, οι λογαριασμοί, οι οικογένειες μας, οι προσωπικές μας ανάγκες τρέχουν και τα χρέη συσσωρεύονται. Τα μέτρα υποτίθεται «στήριξης» που έχει πάρει η κυβέρνηση, τα μισοδανεικά των επιστρεπτέων κλπ, δεν ανακουφίζουν τα προβλήματα, παρά μόνο τα μεταθέτουν στο μέλλον.

Φτάνει πια!
Απαιτούμε τώρα να ανοίξουν τα μαγαζιά μας, τηρώντας όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού! Να πάρει εδώ και τώρα η κυβέρνηση όλα τα μέτρα που ζητούν τόσο καιρό οι υγειονομικοί και οι φορείς του κινήματος, να διεξάγει δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε καταστηματάρχες και προσωπικό, ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε τις επιχειρήσεις μας και να ζήσουμε! Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα στήριξης για την κάλυψη των εισοδημάτων που έχουν χαθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, μέτρα για την επόμενη μέρα της πανδημίας!

Έχουμε πια πείρα, δεν μπορούμε να περιμένουμε. Καταλαβαίνουμε ότι για να ακουστούμε πρέπει να δυναμώσει η φωνή μας, εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση, η νέα κρίση που τσακίζει της ζωές μας δεν ξεχωρίζει επαγγέλματα και κλάδους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας, και τώρα και αργότερα, καθώς η επόμενη μέρα της πανδημίας θα μας βρει σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν, περισσότερη φτώχεια, συσσωρευμένες υποχρεώσεις, λιγότερη δουλειά.

Δε μπορούμε να δεχτούμε ότι μας φέρνουν αδιαμαρτύρητα! Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπροστά στα κέρδη των μεγάλων ομίλων δεν υπολογίζει ούτε την υγεία μας ούτε την επιβίωσή μας!

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου αύριο Κυριακή 4 Απρίλη 9:00πμ στο Δημαρχείο με αφορμή την επίσκεψη Πέτσα και στη συνέχεια στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην κινητοποίησή μας.

Ενωμένοι στην συλλογική πάλη και δράση, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ βροντοφωνάζουμε:

• Εδώ και τώρα να ανοίξουν τα καταστήματα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της υγείας, να γίνουν δωρεάν συνεχόμενα τεστ σε καταστηματάρχες και προσωπικό ώστε να διαφυλαχτεί η υγείας τους και των πελατών τους. Σε διαφορετική περίπτωση να δοθεί άμεσα (μέσα στον Απρίλη) σε όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές έκτακτο επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ.
• Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
• Να δοθεί επιπρόσθετα ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους
• Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

• Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

• Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

• Να διαγράφουν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγειά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό
• Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

• Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

• Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

• Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας:
• Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και
νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
• Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
• Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέρμα στην καταστολή.

• Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που έκλεισε με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης και παραμένει κλειστό και σήμερα με ευθύνη της σημερινής με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού Θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων χωρίς καμία αποζημίωση και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολιασμού.


Πηγή

Διαβάστε Επίσης